یادی از شادروان سید مرتضی لاجوردی
عضو شماره یک سازمان نظام مهندسي قم
ولادت یکم شهریور 1319
ارج نهادن به مقام بزرگان و پاسداشت زحمات آنان چه در زمان حیات وچه پس از سفر به دیار باقی از جمله کارهای پسندیده نزد ما ایرانیان است
دوران تحصيلش را در دبیرستان حکیم نظامی ورشته ریاضی را انتخاب کرد و بعنوان دانشآموز برتر قم در مجله معرفی شد. مهندس لاجوردی در سال 1337 در دانشگاه فنی تهران به تحصیل پرداخت. درسال 1342 در همان دانشگاه مدرک فوق لیسانس را نیز کسب نمود، همان زمان با تحصیل در شرکتهای ساختمانی نظیر اگو همکاری میکرد. مرحوم لاجوردی پس از فراغت از تحصیل، پستهای مختلفی را بر عهده داشت که آشنایان تنها برخی از آنها را به یاد میآورند.
ساخت بیمارستانهای متعدد از جمله بهداری اصفهان، خوانسار، نایین، اردستان، بروجن و زواره از جمله کارهای ساختمانسازی ایشان بوده است. پس از ساخت بیمارستانها، به کارخانه ذوب آهن اصفهان رفت و ریاست آن را به عهده گرفت از دیگر فعاليت او نظارت بر ساخت کورههاي بلند ذوب آهن اشاره کرد.
در استان هرمزگان و در بندرعباس فعاليتهای چون احداث بلوارها را بر عهده گرفت.
سپس مدیر شرکت خانهسازی کرمان شد تا زیر نظر او 150 واحد مسکونی ساخته شود همچین در زمان جنگ، ریاست کارخانهسازی کرمانشاه را بر عهده داشت که از فعاليتهای وی ساخت سنگرهای پیش ساخته بود.
مهندس لاجوردی از جمله کسانی بودند که در راهاندازی و تاسیس کانون نظام مهندسي قم و سازمان نظام مهندسي قم حضور فعال داشتند آن مرحوم با شمارهٔ عضویت 1 نظام درآمد.
مرحوم لاجوردی پس از عضویت در نظام مهندسي، محاسبه و نظارت پروژههای مهمی را بر عهده داشتند از جمله پروژه پلی اتیلن پارس قطران.
حافطه بسیار قوی و فوقالعاده مهندس لاجوردی او را قادر میساخت تا در کنترل محاسبات بسیار دقیق باشد. این موضوع در حالی بود که مهندس لاجوردی در زمان ساخت پروژه، محاسبات و کارها را بدون استفاده از رایانه و به روش دستی و سنتی انجام میداد. توان بالای علمی مهندس لاجوردی در محاسبه و نظارت پروژهاي مختلف باعث شده بود به عنوان فردی معتمد و متعهد شناخته شود. دقت نظر و وقتشناسی، نظم اول زندگیش بود و هیچگاه حق مردم را در قبال مردم از یاد نمیبرد و همین امر سبب شد تا مهندس رزمآرا فعاليتهای ناتمام وی را به اتمام برساند.
ایشان سرانجام در تاریخ یکم شهریورماه 1383 چهره در نقاب خاک کشید.
روحش شاد، یادش گرامی و نامش پایدار
منبع. نشریه علمی تخصصي سازمان نظام مهندسي قم. تابستان 1385
به کوشش خانم لادن لاجوردی
1 دیدگاه
مسعود آگاهی
چندین که بر شمردی از نام نیک و حسنش
از خوبی اش نگفتی الا یک از هزاران
یاد و خاطرات خوبش همیشه در دل ما زنده است و نامش نیکش جاودان خواهد بود.روحش شاد باد